snabblån

Vad är ett snabblån?

Kort och gott sagt så är ett snabblån när du lånar pengar väldigt snabbt under en kortare period. Istället för att göra fysiska möten med diverse bankpersoner så kan du bara genomföra din ansökan direkt på nätet och i bästa fall så trillar pengarna in på ditt bankkonto redan samma dag som du gjorde din ansökan! Här kan du förresten läsa tre smarta tips om snabblån. Där får du hjälp på traven så att du kan komma igång med lånandet redan nu.

När du ansöker om ett snabblån så får du först välja ditt lånebelopp vilket brukar ligga på så lite som 1000 kr och max 10 000 kr. Men det finns några sällsynta fall där lånegivarna kan erbjuda upp till hela 50 000 kr vilket är oerhört mycket pengar att kunna få låna på en och samma dag om du har tur. Efter du har valt ditt lånebelopp så är det dags att ta nästa steg i processen, nämligen löptiden.
Löptiden kallas ibland för återbetalningstid vid din ansökan. Välj mellan ett antal dagar, veckor, månader eller upp till hela 8 år i vissa sällsynta fall. Ju längre tid du väljer, desto mer kommer du att behöva betala tillbaka totalt. Givetvis innebär kortare återbetalningstids att du måste betala mer per dag, vecka eller månad under återbetalningsperioden.

Tredje steget vid snabblån – räntan

I och med att du har valt lånebelopp och återbetalningstid så kommer du att efter behandlad ansökan att få en offert med din individuella ränta. Räntan står för hur mycket du ska betala för att få låna de faktiska pengarna i ditt snabblån. I vissa fall kan du acceptera vilken ränta som helst bara du vill få pengarna omedelbart.
Kom ihåg att skilja nominell ränta och effektiv ränta eftersom nominell ränta är vad det kostar för att få ta lånet men det är inte det enda du kanske får betala vid varje inbetalningstillfälle. Titta på den effektiva räntan om du vill få ett hum om hur mycket det faktiskt kommer att kosta dig varje månad.

Självfallet är det enklaste att titta på månadsbeloppet, dvs., det du faktiskt ska betala varje månad med eventuella avgifter och kostnader inräknade i beloppet. På så vis kommer du att inte bli förvånad dagen du ska betala in din första inbetalning med andra ord.

Två andra saker att tänka på med snabblån

De sista två sakerna att tänka på när du ska ansöka om ditt snabblån är huruvida du kommer att ansöka med säkerhet eller utan säkerhet och om du kommer att ha någon personlig borgen eller ej. Sistnämnda handlar om du kommer att ha någon form av ”pant” som du måste ge bort om du inte kan betala tillbaka pengarna i tid. Exempelvis kan det vara någon ägodel eller egendom som du äger.

Säkerhet eller utan säkerhet har också med detta att göra: kommer du att kunna betala med något annat om du inte kana betala med pengar? Om du vill så kan du ibland låta någon annan gå in som personlig borgen men det är oerhört ovanligt vid snabblån eftersom den låneformen sker snabbt via nätet och ibland via mobiltelefonen, varav det alternativa namnet sms-lån.

Hur du än väljer att gå med det hela så hoppas vi att du kommer att finna det snabblån som passar dina önskemål i belopp, löptid, och övriga lånevillkor så att du får ut den största möjliga glädjen med dina snabblånade pengar. Vi önskar dig en fantastisk tid med ditt framtida kommande snabblån!